**Answer:**

$100.02

**Step-by-step explanation:**

***Sales tax is always applied after the discount/coupon**

1. Find how much Hana had spent on pants. Since she had bought 2 pairs of pants, and they are $26.59 <u>each,</u> we would have to multiply 26.59 by 2. So,

26.59 times 2 is 53.18.

Hana spent** $53.18 on pants**

2. Find how much Hana had spent on a coat. Since she had bought 1 coat, and they are $49.00 <u>each,</u> we would have to multiply 49.00 by 1. So,

49.00 times 1 is 49.

Hanna spent** $49 on coats**

3. Find how much Hana spent on clothes. Since she spent $53.18 on pants and $49 on coats, we would have to add 53.18 and 49. So,

53.18+49=102.18

Hanna spent **$102.18 on clothes**

4. Find how much Hana "spent" after using the coupon. Since the problem says the coupon helps Hana <u>save</u> $10, we need to subtract 10 from 102.18(the total amount of money Hana spent on clothes before using the coupon). So,

102.18-10=92.18

Hanna "spent" **$92.18 on clothes after using the coupon**

5. Find how much was the total purchase. Sales Tax is the amount of money that needs to be <u>added</u> to the price. Since the price is $92.18 and the sales tax is $7.84, we need to add 7.84 to 92.18. So,

7.84+92.18=100.02

**The total purchase is $100.02**