Answer:

Avis Company is a car rental company that is located three miles from the Los Angeles airport (LAX). Avis is dispatching a bus from its offices to the airport every 2 minutes. The average traveling time (round-trip) is 20 minutes.

a. How many Avis buses are traveling to and from the airport?

b. The branch manager wants to improve the service and suggests dispatching buses every 0.5 minutes. She argues that this will reduce the average traveling time from the airport to Avis offices to 2.5 minutes. Is she correct? If your answer is negative, then what will the average traveling time be?

The answers to the question are

a. 10 buses

b. Yes, increasing the fleet by a factor of 4 will reduce the apparent average travel time from the airport to Avid offices from 10 minutes to 2.5 minutes

Step-by-step explanation:

Number of buses dispatched every 20 minutes= 20÷2=10

Therefore 10 Avid buses are travelling to and from the Los Angeles airport

b. By dispatching every 0.5 minutes we have 20÷0.5 = 40 buses.

Since with 10 buses it takes 10 minutes to make the journey from the airport to Avid offices, then it would take 40 buses 10÷4 = 2.5 minutes time to deliver what it took 10 buses, 10 minutes to deliver.

Ok what is it that u need

Use trig. Could not. See the last word on your picture

Tan(21)/1=X/14

Cross multiply

Tan(21) times 14= 5.37 round to the hundredth

5.4 round to the tenth

**Answer:**

First "order of operations" mistake: step 2

First arithmetic mistake: step 4

**Step-by-step explanation:**

As we understand Rena's work, she wants to simplify ...

for x = -1 and y = 2.

Her work seems to be ...

<u>Step 1</u>

<u>Step 2</u>

<u>Step 3</u>

<u>Step 4</u>

_____

So, **the first arithmetic error is in Step 4**. However, the order of operations requires exponents be evaluated first. Doing that makes step 2 look like ...

__

We expect your answer is supposed to be **Step 4**.